Käyttöturvallisuus­tiedotteet

Käyttöturvallisuustiedote on tärkeä kemikaaliturvallisuuden työkalu, johon liittyy paljon vaatimuksia. Logscale laatii, kääntää sekä päivittää vaatimustenmukaiset käyttöturva­tiedotteet usealla eri kielellä. Huolehdimme myös kemikaali-ilmoitusten teosta KemiDigiin.

Käyttöturvallisuustiedote hitsauslisäaine
Käyttöturvatiedote maalari

Käyttöturvallisuustiedotteen vaatimuksissa kerralla maaliin

Käyttöturvallisuustiedote eli KTT on lakisääteinen asiakirja, jolla välitetään tärkeää turvallisuustietoa aineista ja seoksista niiden käyttäjille. Käyttöturvallisuustiedotteen muodosta ja sisällöstä säädetään EU:n REACH-asetuksessa. Myös sen toimittamiseen ja vastaanottamiseen liittyy lakisääteisiä velvoitteita koko toimitusketjun matkalta. Etenkin valmistajien ja maahantuojien on syytä olla tarkkana velvoitteistaan.

Nyrkkisääntönä KTT tulee laatia aineille ja seoksille, jotka sisältävät vaaralliseksi luokiteltuja ainesosia. Vaaraluokitus määräytyy EU:n CLP-asetuksen periaatteiden mukaisesti. On tärkeää huomata, että KTT-vaatimus ei koske vain perinteisiä kemikaaleja, vaan yleisemmin aineita ja seoksia. Siten esimerkiksi metalliseoksista on usein laadittava ja toimitettava KTT.

Käyttöturvatiedote maalari

Käyttöturvallisuus­tiedotteiden palvelumme

Hyvän KTT:n laatiminen edellyttää laajaa ja monialaista osaamista. Vankalla asiantuntemuksellamme tarjoamme muun muassa seuraavat palvelut:

Lopputuloksena on REACH-asetuksen mukaiset laadukkaat käyttöturvallisuustiedotteet, CLP-asetuksen mukaiset vaaraluokitustiedot ja varoitusetiketit sekä kansalliset vaatimukset täyttävät kemikaali-ilmoitukset.

Tarjoamme myös koulutusta käyttöturvallisuustiedotteisiin liittyvissä vaatimuksissa sekä KTT:n hyödyntämisessä työturvallisuuden tukena.

Kysy lisää KTT-vaatimuksista vastaavalta asiantuntijaltamme:

Leea Ojala logscale

Leea Ojala
Johtava konsultti
DI, FM

+358 20 730 7471
leea.ojala@logscale.fi

Leea on kemikaalilainsäädännön moniosaaja ja johtava asiantuntija EU:n REACH-asetuksen lukuisissa vaatimuksissa. Leealla on pitkällinen kokemus käyttöturvallisuustiedotteiden laatimisesta, kääntämisestä ja päivittämisestä. Osana aineiden REACH-rekisteröintejä Leea on myös laatinut aineiden altistumisskenaarioita laajennettujen käyttöturvallisuustiedotteiden liitteeksi. Leealla on vahva osaaminen EU:n CLP-asetuksen mukaisten vaaraluokitusten määrittelystä sekä vaaraetikettien koostamisesta monenlaisille tuotteille.

Asiakkaidemme kokemuksia:

Masino Group logo

Yhteistyö Logscalen kanssa on toiminut hyvin ja olemme saaneet heiltä joustavasti tarvitsemamme tuoteturvallisuuteen liittyvät palvelut.

Jatta Pyhäjoki, Masino Group

Ota yhteyttä lomakkeella tai puhelimella!

Voit kuvailla viestiin tarkempaa tarvettanne, ja kertoa, haluatko jatkaa keskustelua mieluummin sähköpostitse vai puhelimitse.

Nimi

Sähköposti

Puhelinnumero

Voit kertoa tässä tarpeistanne:

Kaikkia tietoja kohdellaan luottamuksellisesti. Yhteystietoja ei jaeta eteenpäin kolmansille osapuolille.